woensdag 12 september 2007

Stelling van Week 2

"Taal is over en van iedereen. Je mag er mee doen wat je wilt"

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee, daar ben ik het dus totaal niet mee eens.
Het is belangrijk om de taal te houden zoals die is. Taal is hetgeen ons als mensheid heeft gebracht tot waar we nu zijn. Een verbastering zorgt voor inefficiente communicatie (en -extreem gezegd- het einde van onze ontwikkeling)

Natuurlijk mag er best straattaal zijn, daarover rep ik niet. Ik ben gewoon van mening dat we toch moeten vasthouden aan ABN zoals we dat kennen.

Olaf zei

Verandering is stilstaan anoniempje. Dus natuurlijk moet je het ABN blijven zien als de standaard, maar je moet wel open staan voor verandering.

Nikita zei

Ik ben het niet helemaal eens met deze stelling. Er worden altijd wel weer nieuwe woorden verzonnen, en vaak dan weer overgebracht aan andere. Toch ben ik wel van mening dat je het begrijpelijk moet houden voor iedereen. Zo komt er geen miscommunicatie. Je kan er dus niet alles mee doen wat je wilt

FF zei

Ik vind niet dat je er van alles mee mag doen, neem nu bijvoorbeeld de sms taal. Er is geen hond meer die daar nog iets van snapt. Het is meer een raad spelletje geworden wat de ander bedoeld ipv een normale tekst. Dus gewoon allemaal lekker ABN blijven schrijven/spreken.